2008

Nyårsafton. Som om någon missat det.
Redan nu vid sex smäller det fullt av raketer häromkring.

Jag bryr mej inte om att fira att ännu ett år gått, att det imorgon istället är 2009, what difference does it make?
Absolut ingen. Tiden går ändå. Precis på samma sätt.
Det finns andra saker att fira när man väl firar.

Jag ska stå långt ifrån alla raketer ikväll, det är ett som är säkert.
Minnen från systerysters bröllop har fått mej att aldrig någonsin vilja vara i närheten igen.
Hur fint det än kan vara. Mitt ärr på armen, och mina minnen därifrån, ska påminna mej om hur hemskt det kan sluta.

Jag har en del nyårslöften också, minsann. Kanske låter jag er ta del av dom nästa år, men nu ska jag ta vara på de sista 08-timmarna.
Gott nytt år.

o-o

det hade blivit ett litet utbrott hos mormor och morfar när mamma träffade sin syster och dennas familj häromdagen.
jag önskar att jag hade varit där. jag hade också haft ett och annat att få ut.
men det kanske egentligen inte är värt det.

i natt drömde jag om dej.
om att du kom och ville prata. men jag vart så fruktansvärt arg att jag skrek på dej att du var elakast i hela världen, att du skulle hålla dej borta, att du aldrig mer fick finnas i min värld.
jag var arg när jag vaknade men insåg då att det faktiskt är jag som inte längre får finnas i din.
- ja! jag saknar dej! jag hatar det, men jag saknar dej.                                
                                                                                   och tycker illa om dej på samma gång.

Det har varit en bra helg med syskling, och idag också med brorsan. Mysigt! Imorgon måste jag lämna in min uppsägning på lägenheten, annars blir det aldrig av, jag känner ju mej själv. Jag vill träna också, men jag är så förkyld att jag inte kan andas genom näsan och måste snyta mej en gång varannan minut, så det kan bli klurigt. Men jag har en hel natt på mej att hinna bli frisk!

farmor.

Jag har en grön tröja i min garderob, som inte riktigt passar mej längre. Men den passade farmor när hon levde, och det ger den en självklar plats inne i garderoben ändå. På samma sätt som farfars skjorta har. Precis på samma sätt som de har en självklar plats i mitt hjärta.

Det är inte svårare än så. Men det finns de som har det så mycket svårare. Jag har svårt att vara riktigt ledsen för att dem inte finns här längre, men jag ljuger om jag säger att jag inte är det. Jag börjar förstå att de båda faktiskt försvann när farmor gick bort, därefter var farfar inte farfar längre. Och kan man klandra honom när hans värld försvann?
I slutändan kommer det vara det som spelar roll, det handlar inte om att leva för en annan människa, det handlar om att leva med denna. Och kanske om att leva bara just då.

Varför började vi prata om det?
Nåja, nu har jag gråtit en stund, och snart ska jag bli hämtad av systeryster och iväg. Det blir nog ingen runda till mormor och morfar för att säga hej till kära släkten, men man vet aldrig.

en annan dag.

Ajdå. Systeryster har slutat jobbet tidigare idag och kom på idén att "då hade man ju hunnit åka till mormor och morfar". Och det stämmer utmärkt, men vill man? Fikan blev tydligen middag och allt, och det kanske är lite mycket? Kanske får vi hoppa in där en liten stund och säga hej i alla fall.

Det finns en människa som jag skulle vilja skrika på.
Jag finns faktiskt! Din förbannade idiot.

På tal om att skrika så vaknade jag halv tre i natt av att paret i lägenheten intill bråkade så högljutt att det hördes genom våra betongväggar. Hon grät och bad honom sluta skrika, men han skrek och skrek och orden han skrek tänker jag inte ens skriva ner i rädsla att jag då aldrig kommer till himlen. En del av mej ville gå in där och be honom sluta gå på sådär, be dem lugna ner sej båda två, be att det skulle ta slut bara, men jag vågade inte.
Det var obehagligt att höra på, och jag kunde inte somna igen förrän en timme senare, eftersom det väckte minnen hos mej som jag låtit vara orörda. Kanske var det därför det kändes så obehagligt att höra honom skrika, och höra henne skrika "sluta"? Jag vet inte. Men det kändes när jag vaknade i morse också.

Förresten, så kan jag inte bli oberörd av denna människa heller. En annan då alltså.
Och någonstans i allt det ledsna han bär på, blir jag tacksam för att jag har alla i min närmaste familj kvar.

Det verkar bli lite party ikväll, jajamensan, ikväll ska vi ha roligt! 

släkten är värst

På annandagen förra året blev det som vanligt släktmiddag hos mormor och morfar. Efteråt skrev jag såhär i min blogg;


"Med en älskad mormor som var ledsen redan innan vi kom pga något kära moster sagt, och med en kär mosters man som tjatar på med samma skämt som de senaste tretton åren.
Med kommentarer från en kusin som borde stoppa upp sitt ego i.. ja, ni fattar. Med elaka ord och åsikter om allt och alla, och med bara några människor som tror sig vara bättre än alla andra.
Så kanske var det en helt okej släktmiddag hos mormor och morfar idag. Med mormor och morfar, en normal morbror och i alla fall en normal kusin.
Trots allt var jag där för mormor och morfars skull.
Något annat borde man inte ägna tid åt, inte där.

Varför håller vi ens på och låtsas?

Alla vet att det ligger till som det gör, man snapsar och fylls av vrede på samma gång, och kanske, kanske, efter ett par snapsar känns det okej att vara där, bland människor man inte känner, inte vill känna, inte har något gemensamt med, och kanske inte ens bryr sej om.
Alla vet dessutom att om mormor och morfar en dag skulle vara borta finns det ingenting som håller oss ihop överhuvudtaget, för vi vill ju, trots allt, inte ens vara ihop.

Egentligen är det bara sorgligt."

Med detta i huvudet funderar jag nu på om jag ska till mormor och morfar imorgon. Det blir inte middag som vanligt, utan bara en fika, eftersom vi förmodligen inte orkar vara i samma hus så länge. Dessutom tror jag inte att morbror dyker upp, vilket betyder att jag kan åka dit för mormor och morfar, för mamma och för en kusin som möjligtvis dyker upp. Är det värt det? Mamma kan jag träffa när jag vill, mormor och morfar har jag träffat två gånger de senaste fem dagarna redan.

Jag tror jag stannar hemma. Varför utsätta sej för sådana kommentarer år efter år? En dag kommer vi inte längre ha någonting med varandra att göra. Men nu, för mormor och morfars skull, försöker vi ändå ha det.

Som jag sa förra året, egentligen är det bara sorgligt.

Christmas!

Det är julafton

världen har vaknat i färg idag,
trots grått väder, mulen himmel och svarta regndroppar

jag har allt jag någonsin kunnat önska

God jul!

lillejul med tårar.

Jag gav lillbrorsan en julklapp som fick honom att gråta av glädje, bokstavligt.
Denna gången kan ingenting stoppa oss, nu ska vi dit. Punkt.

Nu går jag snart och lägger mej, och när jag vaknar är det en lycklig julaftonsmorgon.
Sådär som julaftonsmorgnar ska vara.

-

vissa människor tar all energi
men jag tänker inte ge bort någon energi alls i julklapp
för ingen av dem som tar min energi förtjänar den, egentligen

jag skulle behöva städa, det ligger hårtussar, dammtussar och grejer över hela golvet
men jag tar mitt pick och pack och lämnar lägenheten under ett par dagar över julen istället

älskar, älskar inte, älskar, älskar inte, älskar, älskar inte, älskar

inteallsviktig update

jag hänger inte riktigt med, tiden liksom bara flyger iväg och jag, jag flyger med
åtminstone gjorde jag nästan det häromkvällen ute hos mej, jag kunde luta mej i motvind utan att ramla

men, vet ni, får man en puss när man kommer innanför dörren, så känns allt plötsligt underbart.

systeryster och jag har simmat idag, sen hamnade jag hos paps, och nu när det snart är julafton har jag och bror-bäst satt ljus i världens fulaste gran
pappa har en förmåga att alltid skaffa granar som liksom mer ser ut som.. fula buskar? sneda pilträd? ja, något sådant. men detta året har herr paps-rolle-moffarpettsson överträffat sej själv och i hans vardagsrum står nu en sned, spretig, på ett håll helt platt, inte alls granlik gran.
men nu finns det i alla fall en plats att lägga alla julklappar på.

så; julkorten är skickade, julgodiset bakat, julklapparna köpta (dock ej inslagna), lussebullarna och pepparkakorna bakade, julpyntet framme, julgranen snart pyntad, brödet till julafton bakat.. så, kära tomten, när kommer du?

nu tar vi en utflykt ut mot bunkeflo!

lugg- yes box

ha! jag satt hos frisören och hon frågade om jag precis hade fött barn. tydligen har jag massa nytt hår som håller på att växa ut och det kan man ha efter en förlossning. men jag har minsann inte fött något barn ännu.
fast det kom in en kvinna som också skulle klippa sej, och hon pratade minsann om en förlossning, om ett kejsarsnitt och om ett ärr som faktsikt inte var större än en sytråd. det ni. det tyckte denna damen i alla fall var väldigt otroligt och märkvärdigt.

men men;
LUGG IT IS!


en helt vanlig fredag

det flög precis förbi en fågel utanför fönstret.
en koltrast!

det ska bli sol i helgen. sol! det är snart julafton, men vi ska ha solsken. ingen snö, alltså.
en vacker dag tar jag mina saker och flyttar upp till luleå igen, det tror jag verkligen på.

och ja, Rosengård. vad säger man?
Är det konstigt när fördomar späs på om denna stadsdel, om de människor som bor där och om religioner som utövas där, när det blir upplopp, stenkastning och bränder, för att vissa anser sig ha rätt att stanna i en lokal som de varit uppsagda ifrån en längre tid?
Om svensk lag hade varit något som intresserar dessa människor hade saken varit avklarad för mer än ett år sedan.
Men nej, vi bryr oss inte om den svenska lagstiftningen, men vi tar gärna del av allt annat i Sverige, allt som är bra, allt som ger en människa trygghet.

Ibland blir man bara upprörd, men det är liksom oftast inte ens lönt.
Jag vet att det finns bra människor i Rosengård också, faktiskt, det är synd bara att det alltid är de som beter sig illa som syns och får uppmärksamhet.

nu snart ska jag hoppa iväg till frisören, minsann.
och om jag säger att det ska bli lugg, then lugg it is.
jag har ändå inte tid till att ångra mej förrän senare ikväll.

.



Nej, människor är inte roliga när man inte får rätt respons längre, va?



tanke - update

Mannen (?) med de otroligt vackra ögonen var på gymmet i förrgårkväll
och jag vet nu att man kan förstöra ett par underbara ögon med en ny otroligt ful frisyr
jag lade inte ens märke till honom förrän precis när jag skulle gå
dumma dumma människa, be till gud att ditt hår växer ut snabbt igen!

ha, jag drömde förresten om max igår natt.

- varför finns det folk som är så otrevliga?

vad som än har hänt
vad vi än har känt


Jag ska klippa lugg.
Sen skiter jag i om jag inte passar i det, men jag har provat allt annat och nu behöver jag en förändring igen.

Söker alla människor spänning?
eller handlar det om att man faktiskt är bortskämd med för mycket trygghet i vårt land?

Förresten;
guaccaMOLLE: jag tänker på dej, kompis.
En dag kommer du att bli samma glada människa som förut, som alltid skrattade.
Det tror jag verkligen på.

"I carelessly wasted my time"

foto - update

Det finns massor av bilder från den senaste veckan, ska jag tala om. Jag har bara inte haft tid att lägga in dem förut, och nu kommer ni säkert ändå bara orka kika på två tre stycken av dom. Men dom ska ligga här i alla fall!

Efter fredagkvällens pepparkaksbak blev det lite mysigt med denna lilla varelsen.
Av någon anledning avbröts baket av att några var TVUNGNA att titta på idol-finalen. Fast man kan väl kanske se hur mycket jag inteallslåtsas tycka om den, och hur systeryster stortrivs.



på lördagmorgonen fick vi finbesök hos systeryster! Maja kom, och skulle passas, oväntat, men otroligt mysigt!
Jag till och med somnade med henne på mej innan Jenny kom och hämtade henne.


Sedan har vi ju julbakat, syskonen och mams! Ni får bara se några av bilderna, eftersom vi är ganska knäppa (läs: totalt störda) när vi är bara vi, och jag kan inte låta er se hur vi beter oss då. Ni får i alla fall se en halvstörd syster, alla knäck, en söt syster med en stor lussebullsdeg och sen alla lussebullar.



Jag har dessutom varit och sett världens finaste luciatåg! Med världens finaste lilla tomtenisse! Fast han var, enligt sej själv, ingen tomtenisse. "Jag är bara tomteAlvin"  Sötast.



Jaaa..

Ja, jag vaknade också av att sängen skakade tidigt imorse.
Men sen när jag vaknade andra gången trodde jag att jag hade drömt.

Och det är i alla fall en himla tur att cemodamens trevliga urspårningshistoria INTE stämmer, för då hade jag, August och min lägenhet varit under vatten. Sluta hitta på sånt där. August kan inte simma!

näringsvärde



Jag ska uppdatera, jag har massor med bilder från helgen, men just nu ska jag krypa ner i en varm säng och glömma att jag har en helvetisk vecka framför mej.

och när jag somnat ska jag drömma om dej

mina tankar har ditt ansikte, plötsligt



fredag - in i mörkret!



Nu hoppar jag iväg till centralen och slår mej ner på ett tåg och rullar iväg i mörkret.
Med mej har jag Gunnar och Bob. Det ska bli en mysig tripp.



män i all ära

När jag stod och väntade på bussen idag mötte jag en märklig farbror, som kom fram till mej och sa lite käckt: "Alla fryser idag, till och med jag. Jag brukar inte frysa." Sen skrattade han lite som om det vore ett skämt, och gick iväg. Efter en stund kom han tillbaka igen, kollade på sin klocka, sa att den var sjutton noll noll och skrattade, vände sej mot mej och sa "det var väl sjutton också!" Sen skrattade han ännu mer. Jag fattade att han också egentligen väntade på bussen när han kollade på tidtabellen och konstaterade "dom är sämst i Sverige" och gick.

"vi blir vad vi väljer
vi blir vår ensamhet"

Emil mötte mej när jag kom hem idag, den herren är alltid lika trevlig.

Nu ska jag äta upp, och sedan efter en stund, hoppa iväg till gymmet och träna med de stora männen!




Förresten, förresten, förresten!

Den 31 januari börjar jag flytta in mina grejer i en ny lägenhet!

en onsdag på skolan, bara



det känns som att jag har såhär många stenar i mitt bröst                   om inte fler
men nånstans känns det bra att sitta på skolan med erika, trots att jag redan lyckats gråta här
kanske har hon rätt i att det inte är mänskligt att vara stark i en sådan här situation
och då kanske, för en gångs skull, möjligtvis, kan jag sluta med att försöka vara det

nijo

du kan inte med all din kraft få mej att sluta tycka om dej.

"  kan inte träffa dig igen men det beror inte på något sär-
skilt -  
   din doft skulle kväva mig och dina ord kvälja mig jag
skulle älska dig skulle älska dina ögon dina fingrar dina
öron din hals dina läppar din hårda kuk och den förbjud-
na mjukheten efteråt"

du kan aldrig med all din kraft få mej att sluta bry mej om.

jamen

Det är min jävla namnsdag idag, din idiot.

man kan säga nästan vad som helst för att få folk att ta avstånd, om det bara är det man vill
ibland räcker det att säga vad någon vill höra, så får man vara ifred
ibland måste man vara elak

- men hurihelvete kan man bära på så mycket hat?

jag har dragit för alla persienner, gardiner
och jag har tårar så det räcker och blir över

det kanske är sant som de säger, att jag tar för mycket, att jag låter folk kasta ur sej vadsomhelst
för att jag nånstans tror att det får dem att må bättre
och för att jag alltidalltidalltid bryr mej mer om dem, vilka det än är, än om mej själv
jag kanske måste sluta med detdär.
men jag kan aldrig börja vara elak, sådär. 
det räckte med några dumma ord, och så fick jag dåligt samvete.

det var det det. - tack och hej.

tiiiiiiisdag

Jag mår illa konstant.
I alla fall har jag gjort det de senaste dagarna.

Jag kände att jag behövde klaga lite grann, för annars mår jag så förbannat bra att ja.. ja, ni vet, inte kan sitta still.


when kindness falls like rain

jag håller på att bli galen. jag vet det. jag kan inte sitta stilla. idag har jag bubblat över av energi och glädje och jag vet inte var det kommer ifrån.
var det för att jag släppte det som tyngde ner mej? släppte de som inte gjorde mej det minsta glad?

kanske borde jag lägga mej och se om det går att spara lite av dagens energi under kudden till imorgon

visst trodde jag att det kunde vara någonting väldigt väldigt bra, från början.
som att jag lurade mej själv, eller drömde innan jag ens visste någonting, eller gav mina drömmar ditt ansikte innan jag sett mer av dej än just det, eller fick för mej att du var vackrare än någon annan, eller intalade mej att du var finare än en annan, eller trodde mej inse att du var precisådärsomjagskulleviljaattduvar
visst trodde jag mer
men jag tror nu att det är bättre såhär.

"Can you help me unravel my latest mistake
- I don't love him
Winter just wasn't my season"


jag kan inte mycket, men en sak är jag fan ta mej jävligt bra på.
- ärlighet

en glad måndag

det är måndag, och jag är glad och känner mej lycklig med en massa energi

(styrka)

- det ni!
det är inte alltid man känner sej så en måndag.

mest glad är jag för maria, faktiskt. du är värd det bästa.

(du kommer alltid att vara nummer ett)  - ur min dagbok den 12 november 2003

och så dikten jag skrev i maj samma år.
det var du och jag som var ett vinnande team då.
det kan ingenting ändra på.

ABC

Du har varit mottagare för alla mina känslor och tankar i evigheter, känns det som
hur mycket jag än försöker intala mej att nej, så är det inte alls
det kan vara därför jag har den, den där skrivboken, där det står Till A
för att det finns så mycket som inte går att prata med andra om
för att jag måste få ut det trots att du inte är här mer
för att jag måste få tro att någonstans spelar det en roll att jag skriver det jag skriver i den
och någonstans spelar det en roll att jag insett det jag insett

det handlar om saker bara vi sa, saker ingen annan säger, men saker som inte sägs mer, eftersom vi inte säger mer alls, eftersom vi sagt att vi ska sluta
- säga saker till varandra

A   -bcdefghijklmnopqrstuvwxyzåäö
ser du inte att du är först?
är det inte uppenbart?


en liten blick av hur onsdagskvällen såg ut, och endast ett ord kan sammanfatta kväll: magimys.     (jag vet att jag borde sluta hitta på ord, men det finns ju inget annat ord som säger det jag vill säga, hur gör man då?)
   
 
lite synd är det, systeryster, att jag inte fick en bild av Ladd (Ludd? Hur skriver man egentligen?)
Äh, du förstår ju. Jag tänker lite grann på vad som hänt, om..
Om han inte hängt upp-och-ner för länge.  (eftersom jag väljer att aldrig ha smileys i min blogg, eftersom jag inte gillar det, så borde jag kanske här säga att det skulle ha funnits en om jag gjort ett annat val, för detta är någonting som syftar på någonting som var väldigt roligt just då)

Idag är det en sån här morgon hos oss i alla fall;  en helt vanlig morgon, bortsett från att vi missade vår tvättid för att jag sov och bortsett från att jag nu måstemåstemåste gå och duscha och sedan bege mej mot min älskade mor för att hjälpa henne med hennes CV, och sedan bege mej vidare till min älskade far & min älskade bror där vi ska ha middag för Oliver som fyllt år. bortsett från det så är det en helt vanlig morgon.

winter

det är vinter, det verkligen är vinter, men det finns ingen snö, ingen riktig kyla,
bara mörker och grått och regn och halvtaskiga rosiga kinder

"Vi vet att det går att skapa en bättre värld för barnen och vi vet hur man gör - men vi måste hjälpas åt. UNICEF är helt beroende av frivilliga bidrag och vi behöver ständigt bli fler som kämpar för barns rättigheter. Din insats kan vara skillnaden mellan ett värdigt liv och ett liv som tar slut innan det knappt börjat.

Här hittar du de varor som för tillfället är de mest behövda. När du handlar dina julklappar i gåvoshopen så ger vi dem till barn som verkligen behöver dem."

igår pratade vi om det, syster och jag, att en sådan julklapp vore bättre än någonting jag inte egentligen behöver
- och jag behöver ingenting, vad skulle det vara?
det finns så många som har andra behov, och det är jul och det känns att det finns många som inte har det jag har, varför är det så orättvist och varför kan inte alla ha det bra som vi har?

unicef och rädda barnen, men alla andra då, de som inte längre är barn? vore det inte en idé att hjälpa de vuxna som finns överallt i världen, så finns det ju någon som sedan kan ta hand om barnen?

idag är en dag när det känns lite svårt att vara en del av den här världen.

your voice, is all I hear - somehow


still torsdag

Det har varit en underbar dag, med systeryster! och Alvin, såklart.
Vi har varit på Nova Lund, ätit god lunch, tittat på möbler, plockat bland grejer i deras hus, lekt med en ballong, ätit god kvällsmat, tagit en snabb tur till paps och sedan fick jag skjuts hem.
Det var en kort sammanfattning av en lång och bra dag. 

Jag "knivde mej själv" när jag skulle fixa sallad förut, det var Alvins uttryck när jag skar mej och fick plåster. och så ville han såklart veta om det "blodade". 
Jag funderar på att själv inrätta lite ord i SAOL faktiskt, saker jag säger som andra säger inte finns. Ordet sticksig finns faktiskt, även uttrycket att möblisera om existerar. Det finns många exempel när det gäller mitt ordförråd, man måste bara vara lite mer öppen för nya idéer.

Nu räcker det med att vara mysig och charmig.

torsdag

Jag har blivit rädd för människor som kan släppa och slänga bort saker fortare än någon annan,
och plötsligt blev du en av dem som gör så.


bara det.

Nu ska jag hem till systerysters nya hus!

ha!

Matte fick ett ryck när hon kom hem från Melissa Horn- konserten på Victoriateatern och fick tag i en sax.
Hej, jag heter August och jag är nyklippt.
Nu går jag och lägger mej och hoppas att min manliga lejonman växer ut snabbt igen.

 

...

jag stängde aldrig någon dörr.
jo, det gjorde jag kanske, men det var efter att du hade gått ut genom den.

jag stängde aldrig någon dörr,
men nu när den ändå är stängd kanske det är lika bra att låsa den.

den andra december

Trots ett helvetesregn och en gråmulen nyans över hela staden så har det faktiskt varit en helt okej mysig dag.

Det var otroligt skönt att prata med Erika i skolan idag under tiden som vi verkligen "pluggade". Hon har nog rätt i det hon säger, att nu får det räcka. Man ska inte behöva ta sånt där för att man råkar bry sej om någon mer än man borde.
Jag litar på Erika. Hon är en av världens finaste människor, skulle jag tro. Det märks tydligt.

Av någon anledning mådde jag illa under mesta delen av dagen. Jag vet, jag har inte mycket intressant att skriva idag. Jag har inte någonting som jag måste få ur mej, ingenting som måste förmedlas och verkligen ingenting som ni skulle tycka vore kul att läsa ens. Men jag skriver i alla fall. Det är så jag gör.

Jag har i alla fall fått tacos till kvällsmat idag. Det var utomordentligt gott.
och så har jag fått minst femton pussar av min älskling, den mest underbara av alla som finns.

nu vill jag sova gott.

jo, en sak måste få komma ut. Jag saknar mitt charmtroll.

yes box

Jo, det är helt satans typiskt.
Det ska ni veta. Jag var på gymmet i en timme, och faktiskt tänkte jag ett tag på de där ögonen. Men tro inte att han dyker upp när jag är där. Nejdå, nejdå. Så jag tränar färdigt, och hoppar iväg hemåt.
och så möter jag honom istället på vägen hem. vilka är oddsen? 

otroligt.
man skulle alltså kunna dra slutsatsen att denna vackra man bor i närheten av mej någonstans.
jag vet inte vad jag ska tycka, men det liksom flög en fjäril i magen när jag fick se honom igen och han log.
det är det enda jag vet.


Emmig-slemmig

"Du är med mig vart jag går
Genom månader och år
Du är med mig alla dar
Du är med mig vart jag far
Du är den jag kunde va

Och ingenting kan skilja oss
Och ingenting kan splittra oss
Och ingenting kan slita oss isär
Och ingenting kan få oss
Att överge varann"

Det är lite av en minnes-dag idag.
Jag hörde nyss en låt av Mikael Wiehe, och kom att tänka på Emma. En liten sekund där saknade jag det vi hade, men så kom jag på allt det som var mindre bra, och jag släppte det ganska snabbt igen. Men visst saknar jag den Emma som var min vän, som var min bästa vän just då, och som jag skrattade tillsammans med. Den Emma kommer jag aldrig glömma. För det vill jag inte.

Punkt slut.



och när jag ser den första bilden, så kan jag inte låta bli att tänka på "alla måste dansa" och skratta ihjäl mej.

måndag, väl?

jag har noll självinsikt och jag är en total idiot                                 bara så att ni vet.


Jag vet inte varför, men det fick mej att tänka högstadiet. Där kunde jag vara en total idiot ibland. Jag och Rebecka var totala idioter tillsammans ibland, men herregud, det kunde vara så roligt att vara idiot när man hade någon att vara det tillsammans med. Vi höll på och lekte och lurade och sårade alldeles för mycket för att jag ska kunna säga det utan att skämmas idag. Åldern kan inte räcka som ursäkt.


Anyway, det fanns en pojke som jag minns mer än någon annan från då.
Vi kallade honom hångel-erik, minns jag. Hångel-erik! Jag tänker inte ens gå in på varför.
Vi hade så otroligt kul i alla fall, men gudarna ska veta att jag mycket väl vet om att vi kunde vara fruktansvärt elaka i allt det som fick oss att skratta. Det kunde få de stackars pojkarna att gråta. Det tror jag verkligen. Det skulle få mej att gråta.


Men nu är vi varken kvar på högstadie- eller gymnasiestadiet längre. Hur kommer det sig då att det känns som att man direkt är tillbaka där när man pratar med vissa människor? Stannade dom kvar i allt det där? I allt det hatet, alla intriger, alla besvikelser man bar på över att människor verkligen var helt annorlunda än man trodde att de skulle vara.

Jag kan ändå inte förstå idag, det där hur man kan hata människor överlag, för att människan är en ond och egoistisk varelse. Borde man då inte hata sej själv först och främst? Är det inte underligt? Hur man kan se så mycket hos andra och se ingenting hos sej själv? Som om man vore utanför alla andra, i en annan värld, i en annan del. Som om man vore bättre än alla andra.


Allt som sades om mej må vara sant, jag har tagit det till mej, tagit åt mej, och gråtit över det en stund faktiskt. Men det ligger ju hos mej att ändra det. Är det nu min tur att säga åt någon annan vad som är fel hos den personen? Det verkar totalt sjukt i min värld. Man hanterar väl sina egna problem, och ska inte behöva höra dem ifrån andra.


Jag "fattade tycke" (mer tänker jag inte säga, men gud vet att det var mer) för denna människa innan jag kände honom, och jag känner honom fortfarande inte, men jag har sett tillräckligt för att säga att det var dumt av mej. Så han hade rätt i det han sa, att jag dömer människor för snabbt. Jag trodde bra om denna människa trots allt som pratades och sades och hördes om honom.
Det får bli dagens läxa:
Döm inte människor för snabbt. Särskilt inte om du vill se att de är bättre än det som sägs. Du blir bara besviken.


RSS 2.0