rättvisa

"Falu tingsrätt dömer Anders Eklund till livstids fängelse för morden på Engla Juncosa Höglund och Pernilla Hellgren. Falu tingsrätt instämmer i åklagarnas bedömning att båda morden var för sig förtjänar livstids fängelse. "I båda fallen har morden föregåtts av grova sexuella övergrepp och dödandet har uppenbarligen varit ett led i Anders Eklunds strävanden att undgå ansvar för dessa övergrepp. Offren har i båda fallen varit fysiskt underlägsna och i praktiken helt försvarslösa personer, i det ena fallet ett barn", står det i domen.

Eklund döms att betala totalt 860 000 kronor i skadestånd till målsägandena, vilket är ett lägre belopp än de yrkat på. De anhöriga får 75 000 kronor var och i något fall 50 000. Enligt tingsrätten ger nuvarande praxis inte utrymme för högre belopp än så.

Eklund döms även för grov våldtäkt, grov våldtäkt mot barn, försök till våldtäkt och barnpornografibrott."


Ibland finns det någon sorts rättvisa i den här världen. Jag ville bara visa er det.

(för övrigt så mår jag helt okej idag, jag har varit i skolan, sen lunchat med sötAlvin och systeryster som äntligen kommit hem från Japan, sen blev det träning, och så har jag börjat städa hemma, men det är så mycket att jag inte ens kommit halvvägs ännu, så jag får fortsätta en annan dag. oron är dock kvar, ingen skillnad idag. nu; dusch.)

jag vågar inte säga någonting om mitt hjärta. jag har lovat att låta bli, och löften måste man hålla.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0